Piloti mali chybnú navigačnú aplikáciu v tabletoch, meškali desiatky letov

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 06:40 • 2 min
Piloti mali chybnú navigačnú aplikáciu v tabletoch, meškali desiatky letov

NEW YORK - Vyše 50 letov americkej leteckej spoločnosti American Airlines meškalo za posledné dva dni kvôli chybe v navigačných mapách ktoré majú piloti týchto aerolínií stiahnuté na svojich tabletoch. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyri letov meškalo v utorok v noci a približne 30 ďalších lietadiel American Airlines štartovalo s oneskorením aj dnes. Žiaden zo svojich letov však spoločnosť nemusela zrušiť úplne. Hovorkyňa American Airlines uviedla, že aby piloti vyriešili problém so "zamrznutou" aplikáciou v služobných tabletoch, museli ju zmazať a následne opätovne nainštalovať.

 

Navigačný softvér pre tablety značky Apple navrhla americká spoločnosť Jeppesen. Problém s aplikáciou v ňom spôsobila duplicitná mapa letiska Ronalda Reagana vo Washingtone, ktorá zapríčinila, že "aplikácia prestala reagovať", citovala AP hovorcu firmy Jeppesen, ktorá je dcérskou spoločnosťou firmy Boeing.

 

Piloti American Airlines začali používať tablety značky Apple - iPady - v roku 2013, čím nahradili klasické mapy, tlačené príručky a ďalšie materiály, ktoré vážili okolo 15 kilogramov. Aerolínie tvrdia, že nižšia hmotnosť týchto predmetov dokáže ušetriť až 1,5 milióna litrov leteckého paliva ročne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies