BRATISLAVA - Hovädzia roštenka patrí určite k obľúbeným jedlám. Vyskúšajte tento jednoduchý recept pridaním zeleniny a vína.
Suroviny pre 4 osoby:
4 plátky hovädzej roštenky, soľ, mleté korenie, bazalku, vetvičku rozmarínu, zelenina, 1,5 – 2 dcl červeného vína,
Príprava:
1. Roštenky umyjeme, osušíme, na krajoch narežeme a naklepeme.
2. Z oboch strán osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme ich na tanier.
3.Vo výpeku orestujeme nakrájanú zeleninu.
4. Mäso vrátime späť k zelenine, pridáme rozmarín, bazalku a víno.
Takto spolu dusíme do mäkka. Ak je potrené počas dusenia podlejeme vodou. Podávame s ryžou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies