Luis Enrique označil Xaviho za hráča z inej galaxie

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:20 • 2 min
Luis Enrique označil Xaviho za hráča z inej galaxie

BARCELONA - Forma futbalistov FC Barcelona pred blížiacim sa finišom v Primera División neochabuje. Utorkovým poltuctom v sieti Getafe sa Kataláncom opäť o čosi priblížil zisk domáceho titulu. Pred Realom Madrid majú momentálne na čele náskok 5 bodov, ale "blaugranas" odohrajú už len štyri zápasy, kým ich hlavný rival v boji o prvenstvo päť. Getafe je na 13. priečke.

slovakia

left justify in out

"Ďalší výborný výkon. Ani neviem, kedy naposledy som v jednom zápase videl toľko pekných gólov. Mužstvu patrí gratulácia za výkon aj výsledok,“ pochválil svojich hráčov tréner Luis Enrique. Bývalý španielsky reprezentant pripomenul, že súčasná pohoda v tíme nesmie byť nástrojom laxnejšieho prístupu. "Kto nám môže garantovať, že nám to vydrží až do konca sezóny? Futbal prináša rôzne situácie aj prekvapenia. Nesmieme poľaviť, lebo Real Madrid je príliš silný súper," uviedol Luis Enrique na klubovom serveri. "Išli sme naplno od prvej minúty. Výkon, aký sme podali v prvých 40 minútach, musíme predvádzať stále, ak chceme byť úspešní. Pred nami budú už len dôležité zápasy a každý súper vyslovene pôjde po nás," cituje Marca Luisa Suáreza v rozhovore pre Gol TV.


O päť zo šiestich gólov sa postaralo juhoamerické útočné trio Lionel Messi (2), Luis Suárez (2) a Neymar, šiesty pridal veterán Xavi Hernández. Práve o 35-ročnom Xavim, ktorý by mal po sezóne opustiť káder FCB, sa tréner vyjadril v superlatívoch. "Poznám ho ešte z môjho hráčskeho pôsobenia, keď prišiel z juniorky. Je to hráč z inej galaxie. Fyzicky veľmi silný a obetavý pre tím. Keď mu dáte loptu, môžete si byť istý, že ju nestratí," vravel Luis Enrique.


Xavi strelil v tejto sezóne v 27 zápasoch, v ktorých nastúpil, dva góly. Kontrakt na Camp Nou mu vyprší v júni 2016. Luis Enrique nechce ani počuť o tom, aby odišiel v skoršom termíne. "Všetci vieme, čo pre neho ´Barca´ znamená. Verím, že zostane s nami čo najdlhšie," podotkol Enrique.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies