Vlak zabil na balkánskej ceste ďalšieho migranta

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 12:55 • 2 min
Vlak zabil na balkánskej ceste ďalšieho migranta

BELEHRAD - Vlak zabil afganského utečenca prechádzajúceho popri železničnej trati neďaleko macedónskeho hlavného mesta Skopje. Stalo sa tak iba deň po podobnom incidente, keď prechádzajúci vlak usmrti 14 migrantov, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vlak, smerujúci z gréckeho prístavného mesta Solún do srbskej metropoly Belehrad, zachytil 62-ročného Afganca na predmestí Skopje Ilinden. Muž podľahol zraneniam po prevoze do nemocnice, uviedla macedónska polícia.

 

Štrnásť utečencov zahynulo na tej istej železničnej trati v noci zo štvrtka na piatok neďaleko mesta Veles v strednom Macedónsku po tom, ako ich na trati, prechádzajúcej hlbokým údolím, zrazil vlak. K nešťastiu došlo na tzv. balkánskej ceste, ktorú migranti čoraz častejšie využívajú na ilegálny prechod do krajín Európskej únie.

 

Obete štvrtkového nešťastia sa doposiaľ nepodarilo identifikovať. Ostatní členovia z tejto skupiny, ktorým sa podarilo tragédiu prežiť, pochádzajú podľa macedónskych úradov z Afganistanu a Somálska.

 

Takzvaná balkánska cesta je obľúbenou trasou kuriérov prepravujúcich drogy z Afganistanu cez Turecko a balkánske štáty do západnej Európy. Dnes ju čoraz častejšie využívajú aj pašeráci ľudí.

 

Macedónsko, ktoré je najjužnejšie položeným štátom bývalej Juhoslávie, je hlavnou tranzitnou krajinou pre utečencov prichádzajúcich z Afriky a Blízkeho východu do Európy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies