NHL: Najlepším nováčikom bude jeden z trojice Ekblad, Gaudreau, Stone

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 11:01 • 2 min
NHL: Najlepším nováčikom bude jeden z trojice Ekblad, Gaudreau, Stone

NEW YORK - Obranca Aaron Ekblad z Floridy Panthers a útočníci Johnny Gaudreau (Calgary Flames) a Mark Stone (Ottawa Senators) sú finalistami na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika zámorskej hokejovej NHL.

slovakia

left justify in out

Členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov, ktorí vyberajú do hlasovania najlepších prvoročiakov, oznámili svoje nominácie v piatok. Víťaz ocenenia bude vyhlásený 24. júna na slávnostnom ceremoniáli v Las Vegas.

 

Ekblad ako jednotka draftu 2014 utvoril klubové rekordy pre obrancu-nováčika v počte gólov (12), asistencií (27) a bodovej produktivity (39). Iba o dva kanadské body zaostal za historickým rekordom Bobbyho Orra zo sezóny 1966/67. Deväťnásťročný Kanaďan bol najlepším hráčom floridského tímu v hodnotení plus/mínus bodov (+12).

Gaudreau a Stone ukončili základnú časť s rovnakou bodovou produktivitou (64). Jej víťazom sa stal Stone, ktorý strelil o dva góly viac ako Gaudreau. Útočník Ottawy pridal k 26 presným zásahom aj 38 asistencií, krídelník Calgary mal bilanciu 24+40.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies