Expolicajt Ľuboš Tiefenbach nechce, aby jeho prípad dozorovala prokuratúra v Petržalke

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 14:53 • 2 min
Expolicajt Ľuboš Tiefenbach nechce, aby jeho prípad dozorovala prokuratúra v Petržalke

BRATISLAVA - Obvinenému expolicajtovi Ľubošovi Tiefenbachovi sa nepáči, že jeho prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava V. Jeho obhajca žiada, aby jej vec bola odňatá a kauzu dostal na starosť niekto iný.

slovakia

left justify in out

Obžalobu na obvineného teda zatiaľ ešte nepodali. TASR o tom informoval Oliver Janíček, námestník bratislavskej krajskej prokurátorky pre trestný úsek.
     

„Vyšetrovanie v danej veci bolo skončené s návrhom na podanie obžaloby (NPO). Vo vyšetrovacom spise predloženom prokurátorovi s NPO sa nachádzala žiadosť obhajcu obvineného o zrušenie príkazu Krajskej prokuratúry Bratislava o neodňatí veci Okresnej prokuratúre Bratislava V, o ktorej dosiaľ nebolo rozhodnuté. Z uvedeného dôvodu dosiaľ prokurátor príslušnej prokuratúry nerozhodol o podaní obžaloby na obvineného,“ povedal Janíček.
     

Ľuboša Tiefenbacha obvinili vlani zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a z obmedzovania osobnej slobody. Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov, prepustili ho 11. decembra minulého roka.
     

Mužovi vzniesli obvinenie po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra minulého roka, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.
     

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša Tiefenbacha prepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies