Parma je na predaj, základná cena 20 miliónov eur

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 08:47 • 2 min
Parma je na predaj, základná cena 20 miliónov eur

PARMA - Taliansky futbalový klub FC Parma je opäť na predaj, základná cena podľa konkurzného súdu je 20 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný víťaz európskych pohárových súťaží vyhlásil v marci bankrot. Záujemcovia o kúpu majú možnosť prihlásiť sa do 6. mája. Ak dovtedy nepríde ponuka, cenu znížia o 25 percent. Ak o klub nikto neprejaví záujem, Parmu preradia už pod novým názvom do štvrtej najvyššej súťaže a začne na amatérskej úrovni.


Parma má dlhy vo výške 218 miliónov eur. Pre dlhy prišiel klub o sedem bodov v tejto sezóne Serie A a v tabuľke je posledný. Ročník môže dokončiť len vďaka pochopeniu ligových konkurentov, ktorí odsúhlasili záchranný podporný finančný balíček. Na súpiske Parmy figurujú aj Slováci Pavol Bajza a Lukáš Haraslín.


Majiteľ a prezident organizácie Giampietro Manenti, ktorý kúpil klub len začiatkom februára od rusko-cyperského konzorcia, bol v marci vo väzbe. Finančná polícia ho podozrieva, že operoval peniazmi nadobudnutými protizákonným spôsobom. Do kauzy je zapletených ďalších 21 osôb.
Najvýraznejším úspechom FC Parma v rámci najvyššej talianskej súťaže je konečná druhá priečka zo sezóny 1996/1997. Na svojom konte má tiež dva triumfy v Pohári UEFA (v súčasnosti sa súťaž hrá pod názvom Európska liga) a jedno prvenstvo v už neexistujúcom Pohári víťazov pohárov. Informácie zverejnil web ESPN.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies