Euro v utorok kleslo voči viacerým menám

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 14:34 • 2 min
Euro v utorok kleslo voči viacerým menám

LONDÝN - Euro v utorok oslabilo voči viacerým svetovým menám po správe, že Európska centrálna banka plánuje zvýšiť rizikové prirážky, ktoré si účtuje za poskytovanie núdzových úverov gréckom bankám.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla agentúra Bloomberg, pričom sa odvolávala na zdroje oboznámené s problematikou. Správa prehĺbila obavy o schopnosť krajiny splácať svoje dlhy a udržať sa v eurozóne. Trh výraznejšie nereagoval na správu inštitútu ZEW, podľa ktorej dôvera nemeckých investorov v najväčšiu európsku ekonomiku síce tento mesiac klesla, hodnotenie súčasných podmienok sa však výrazne zlepšilo.

 

Euro voči doláru kleslo o 0,5 % na 1,0688 USD/EUR a voči švajčiarskemu franku o 0,2 % na 1,0255 CHF/EUR. Dolárový index posilnil o 0,3 % na 98,247 bodu, keď voči japonskému jenu dolár posilnil o 0,2 % na 119,44 JPY/USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies