Výsledky dopravno-preventívnej akcie Rýchlostný maratón: Rýchlosť prekročilo viac ako 2-tisíc vodičov

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 12:56 • 2 min
Výsledky dopravno-preventívnej akcie Rýchlostný maratón: Rýchlosť prekročilo viac ako 2-tisíc vodičov

BRATISLAVA - Polícia odhalila počas preventívnej dopravnej akcie Rýchlostný maratón 2 145 prípadov prekročenia povolenej rýchlosti.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na tlačovej konferencii informovali zástupcovia Policajného zboru, úseky, na ktorých polícia kontrolovala dodržiavanie predpísanej rýchlosti im vo forme podnetov odporučili občania.

 

"Od verejnosti sme dostali 860 podnetov na 1 060 konkrétnych úsekov ciest," povedal viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel s tým, že 677 z navrhovaných úsekov polícia nakoniec skontrolovala. Polícia akciu vykonávala v rámci medzinárodnej akcie zameranej na kontrolu rýchlosti, na ktorej sa zúčastnilo ďalších 21 európskych štátov. "V rámci Rýchlostného maratónu pripadli na jedného policajta dva zistené dopravné priestupky," povedal Ábel. Podľa neho sa tým Slovensko zaradilo medzi ostatnými štátmi na dobrú úroveň. V Nemecku napríklad podľa neho na jedného policajta pripadlo sedem zistených priestupkov a vo Fínsku šesť. V rámci akcie policajti zdokumentovali 1 868 prípadov prekročenia rýchlosti v obci, 216 prípadov prekročenia rýchlosti mimo obce a 61 prípadov prekročenia na diaľniciach a rýchlostných cestách, 1 258 prípadov riešili v blokovom konaní. 

 

Polícia v rámci preventívnej akcie odhalila aj "rekordérov". Napríklad vodičovi v obci Zalužice namerali policajti rýchlosť 150 kilometrov za hodinu, čím prekročil povolenú rýchlosť o 100 kilometrov. V rámci akcie odhalili policajti aj päť vodičov pod vplyvom alkoholu. "Je smutné, že ešte aj pri takto medializovanom podujatí sa nájdu jednotlivci, ktorí si sadnú za volant po požití alkoholu," konštatoval Ábel. Polícia podľa neho považuje akciu za úspešnú a podobnú chce zorganizovať ešte v tomto roku, prípadne začiatkom budúceho roku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies