Zamestnávatelia sa stále dopúšťajú chýb pri výkazoch pre SP

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 10:18 • 2 min
Zamestnávatelia sa stále dopúšťajú chýb pri výkazoch pre SP

BRATISLAVA - Za 1. štvrťrok 2015 opravili zamestnanci pobočiek Sociálnej poisťovne (SP) u zamestnávateľov pri kontrole spolu 8324 chýb v registračných listoch (RLZ a RLFO) a ďalších 55.343 chýb v mesačných výkazoch poistného a výkazoch poistného (MVP/VP).

slovakia

left justify in out

Počet chýb zamestnávateľov od začiatku roka rastie. Kým v januári bolo pri kontrolách opravených 2079 chýb v registračných listoch a 11.521 v spomínaných výkazoch, vo februári to bolo 3004 v RLZ a RLFO a 20.049 chýb v MVP/VP a v marci opravili zamestnanci pobočiek pri kontrolách až 3241 chýb v RLZ a RLFO a ďalších 23.773 v MVP/VP.

 

S cieľom obmedziť chybovosť vo výkazoch pobočky SP pripravujú na máj ďalšiu sériu školení na elimináciu nesprávnych postupov zamestnávateľov v oblasti sociálneho poistenia. Zamestnávatelia sa aktívnou účasťou na školeniach môžu v budúcnosti vyhnúť možným pokutám a penále za chyby, ktoré zamestnanci poisťovne opakovane objavujú pri kontrolách plnenia ich povinností v oblasti sociálneho poistenia.

 

Zamestnávatelia okrem pripravovaných školení môžu otázky správneho postupu pri registrácii svojich zamestnancov a plnení si odvodových povinností konzultovať aj priamo v pobočkách, a tiež telefonicky či mailom prostredníctvom Informačno-poradenského centra. Potrebné informácie môžu zamestnávatelia získať aj na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti Chyby zamestnávateľov pri platení poistného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies