BRATISLAVA - Otravujú Vás kosti? V tomto recepte ich určite nenajdete.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g rybieho filé, 1 cibuľu, 2 PL masla, 4 zemiaky uvarené v šupke, soľ, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, 2 vajíčka, 2 PL lyžice mlieka, 1 citrón, strúhanka, hladká múka, tuk na vyprážanie
Príprava:
1. Rybie filé a cibuľu pokrájame na kocky a udusíme na masle do mäkka.
2. Potom ho roztlačíme vidličkou a zmiešame s prelisovanými, alebo nastrúhanými zemiakmi.
3. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a majorán. Primiešame 1 vajce, mlieko, umytú a nastrúhanú citrónovú kôru a 1 lyžičku citrónovej šťavy.
4. Formujeme menšie krokety, ktoré obaľujeme v múke, v rozšľahanom vajci, v strúhanke a vypražíme na rozpálenom tuku.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies