Boje v Jemene posunuli ropu nahor, zlato zlacnelo

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 09:54 • 2 min
Boje v Jemene posunuli ropu nahor, zlato zlacnelo

NEW YORK - Ceny ropy sa vo štvrtok dostali na najvyššiu úroveň od začiatku tohto roka. Smerom nahor ich posunula správa o tom, že ropný terminál v južnom Jemene obsadila kmeňová skupina tvorená bývalými militantmi teroristickej organizácie al-Kájda.

slovakia

left justify in out

Čiastočne cenu čierneho zlata pritom podporilo aj oslabenie dolára. Júnové dodávky londýnskej ropy Brent zdraželi o 66 centov a uzavreli na úrovni 63,98 USD za barel. Májové dodávky ľahkej americkej ropy posilnili o 32 centov a uzavreli vo výške 56,71 USD za barel, ale v priebehu obchodovacieho dňa boli až na úrovni 57,42 USD za uncu, čiže najvyššie od začiatku roka.


Zlato vo štvrtok zlacnelo, keďže slabý fyzický dopyt zväčšil tlak na cenu žltého kovu vyplývajúci z neistoty v otázke, kedy americký Federálny rezervný systém (Fed) zvýši úroky. Spotová cena zlata do 18:26 GMT oslabila o 0,05 % na 1 200,66 USD za uncu. Júnové dodávky na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 3,30 USD a uzavreli na úrovni 1 198 USD za uncu. "Kým nenastane významný fyzický dopyt, nepredpokladám nijakú možnosť na výrazné zdraženie zlata," povedal Afshin Nabavi, zo spoločnosti MKS v Ženeve.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies