Lintnerov tím má stratégiu, o kandidátovi na prezidenta po MS

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 17:43 • 2 min
Lintnerov tím má stratégiu, o kandidátovi na prezidenta po MS

KOŠICE 16. apríla (SITA) - Richard Lintner a jeho tím predstavili vo štvrtok v Košiciach členom extraligových klubov novú hokejovú stratégiu pre Slovensko.

slovakia

left justify in out

Na spoločnom stretnutí diskutovali o slovenskej extralige, podpore mládeže, ale dotkli sa aj otázok týkajúcich sa financovania a marketingu slovenského hokeja. Na stretnutie s členmi Lintnerovho tímu prišli iba zástupcovia troch extraligových klubov - MHC Mountfield Martin, HK 36 Hant Skalica a HK Nitra. To však neznamená, že k ostatným sa myšlienky a vízie prezentované v Košiciach

 

"Vážime si tých, ktorí prišli a tí, ktorí neprišli, sa zrejme na to momentálne necítili. Veľmi radi ich osobne navštívime a budeme u nich hľadať podporu nášho konceptu. Dnes je Deň 1, keď sme vyšli s naším plánom pred našich partnerov a budeme v tom pokračovať do 25. júna, teda do začiatku kongresu Slovenského zväzu ľadového hokeja,“ uviedol Richard Lintner na stretnutí s novinármi. 

 

Stretnutie malo za cieľ predstaviť delegátom kongresu novú stratégiu slovenského hokeja, ktorú sformovala generácia tzv. zlatých hokejistov Peter Bondra, Miroslav Šatan, Richard Lintner a Rastislav Pavlikovský. Okrem nich sú členmi novotoriaceho sa tímu Oto Haščák, Andrej Miklánek, Ján Gajdošík, Peter Žifčák, Rastislav Železník a Vladimír Jacko. Jedenástym členom tímu je úspešný tréner Ján Flic, ale napokon sa ospravedlnil. 

 

Lintner potvrdil, že z tohto tímu ľudí vzíde aj kandidát na prezidenta SZĽH. "Stane sa tak, ale predstavíme ho až po majstrovstvách sveta v hokeji. Momentálne to nie je téma dňa,“ uviedol Lintner. Kapitán zlatého tímu z Göteborgu 2002 Miroslav Šatan ho doplnil: "Už dlho sa rozpráva o tom, ako pomôcť slovenskému hokeju. Tento rok sú voľby a to je príležitosť ako niečo urobiť pre ďalšie štyri roky. My chceme najmä otvoriť diskusiu o problémoch, ktoré máme v hokeji. Na našom spoločnom stretnutí so zástupcami klubov sme hovorili o tých najväčších, akými sú mládež a jej zabezpečenie, vytrácanie sa divákov z hľadísk, vylepšenie extraligy ako marketingového produktu. Chceme, aby sa v našom hokeji vytvorila nová pozitívna vlna a prinavrátiť mu niekdajší lesk.“ 

 

Jeden zo zástupcov klubov Daniel Babka z Martina po stretnutí skonštatoval: "Informácie, ktoré sme dostali, sú dostatočné na to, aby sme vedeli, čo tento projekt sleduje a čomu sa chce venovať. Prioritou bol najmä zber informácií pred júnovými voľbami prezidenta SZĽH." 

 

Na otázku, či sa členovia Lintnerovho tímu budú uchádzať aj o podporu medzi skvelými aktívnymi hráčmi, akými sú Marián Hossa či Marián Gáborík, Lintner odpovedal: "Aktívni hráči nám už deklarovali podporu, sme s nimi na jednej lodi."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies