Bellemare nepomôže Francúzom, musí ísť na operáciu

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 13:50 • 2 min
Bellemare nepomôže Francúzom, musí ísť na operáciu

PARÍŽ/PHILADELPHIA - Francúzskeho hokejistu Pierra-Édouarda Bellemara čaká operácia pravého ramena a bude musieť pauzovať osem až desať týždňov.

slovakia

left justify in out

Útočník Philadelphie Flyers musí z tohto dôvodu zrušiť účasť na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave. Tréner Francúzska Dave Henderson môže z NHL počítať na šampionáte len s útočníkom Antoinom Rousselom z Dallasu.

 

Tridsaťročný center Bellemare odohral vlani výborný svetový šampionát, v Minsku nazbieral v ôsmich stretnutiach v produktívnom útoku so Stéphanom Da Costom a Rousselom rovnaký počet bodov (3+5) a pomohol Francúzom do štvrťfinále. Vďaka tomu získal kontrakt vo Philadelphii, vo svojej premiérovej sezóne v 79 dueloch strelil šesť gólov a pridal rovnaký počet asistencií. Francúzsko bude na MS hrať v A-skupine v Prahe, začne 2. mája o 16.15 h proti Nemecku. 

Generálny manažér Philadelphie Ron Hextall zároveň potvrdil, že operačným zákrokom si bude poškodený meniskus pravého kolena liečiť český obranca Radko Gudas. Flyers povolili účasť na svetovom šampionáte Švajčiarovi Markovi Streitovi, Kanaďanovi Claudovi Girouxovi, Čechovi Jakubovi Voráčkovi a Rakúšanovi Michaelovi Rafflovi. Kanaďania mali záujem aj o brankára Steva Masona, s Flyers sa však dohodol na pauze a doliečení problematického pravého kolena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies