Pavelski a Martinez neprijali americkú pozvánku na MS

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 11:19 • 2 min
Pavelski a Martinez neprijali americkú pozvánku na MS

COLORADO SPRINGS - Tréner americkej hokejovej reprezentácie Todd Richards nemôže na májových majstrovstvách sveta v Česku počítať s obrancom Alexom Martinezom a chýbať bude aj útočník Joe Pavelski.

slovakia

left justify in out

Obaja dostali pozvánku do národného mužstva, no museli ju odmietnuť. Bek tímu Los Angeles Kings má zdravotné problémy, skúsený Pavelski zo San Jose sa ospravedlnil z rodinných dôvodov. Martinez zatiaľ nereprezentoval USA na MS ani na ZOH, Pavelski sa predstavil na ZOH 2010 aj 2014 či na MS 2009. Správu priniesol portál hokej.cz s odvolaním sa na zámorské médiá.


V americkej nominácii na svetový šampionát je momentálne 16 hráčov - jeden brankár, šesť obrancov a deväť útočníkov. Okrem hokejistov z NHL dostanú šancu obliecť si americký dres najlepší strelec základnej časti KHL Steve Moses z Jokeritu Helsinki, Dan Saxton z Neftechimiku Nižnekamsk a aj štyria mladíci z univerzít. V mužstve je tiež Justin Faulk, ktorý reprezentoval USA aj vlani na ZOH v Soči. Obranca Caroliny pomohol Američanom už k trom medailám na vrcholových podujatiach, je majstrom sveta do 18 rokov 2010, získal bronz na MS 2011 do 20 rokov i na seniorskom šampionáte 2013. Tituly juniorských svetových šampiónov majú Jake Gardiner, Jeremy Morin, Connor Murphy a Mike Reilly. Informácie zverejnila americká federácia USA Hockey.


Výber USA sa na MS predstaví v ostravskej B-skupine, proti Slovensku nastúpi v utorok 12. mája o 16.15 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies