KDH a Hlinovi Občania by mali už čoskoro podpísať zmluvu o spolupráci

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 18:59 • 2 min
KDH a Hlinovi Občania by mali už čoskoro podpísať zmluvu o spolupráci

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati a strana Alojza Hlinu Občania by mali už čoskoro predstaviť dohodu o spolupráci, ktorá by mohla viesť až k povolebnej spolupráci. Zmluva má vypršať tri mesiace pred parlamentnými voľbami, ktoré by sa mali konať v marci 2016.

slovakia

left justify in out

Rokovania oznámili ešte na marcovej schôdzi Hlina a šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan. Naďalej prebiehajú. Potvrdili to Hlina aj Abrhan. "Očakávam, že v priebehu apríla dôjde k podpisu zmluvy," povedal pre TASR Abrhan.

Dohodu ešte v marci Abrhan označil za určitý predpoklad vzniku volebnej zmluvy. "Tých niekoľko mesiacov ukáže, nakoľko je tá spolupráca obojstranne výhodná a prospešná pre občanov," povedal Abrhan. Nazdáva sa, že KDH sa s Hlinom budú dopĺňať.

 

Zmluva by podľa Hlinu mala dať odpoveď aj na to, čo by bolo v prípade, keby sa KDH rozhodlo ísť do koalície so Smerom-SD. Hlina nepriamo povedal, že spolupráca so Smerom-SD je pre neho neprijateľná.

 

Do parlamentu sa Hlina dostal na kandidačnej listine OĽaNO. Klub neskôr opustil. V marci tohto roku vstúpil do klubu KDH, členom strany sa nestal. Nevylúčil, že by sa mohol objaviť na kandidačnej listine KDH. Jeho strana Občania nepôjde do parlamentných volieb sama.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies