Most-Híd chce dostatok času na obe mimoriadne schôdze NR SR

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 13:39 • 2 min
Most-Híd chce dostatok času na obe mimoriadne schôdze NR SR

BRATISLAVA – Strana Most-Híd chce, aby parlament v stredu rokoval až do hlasovania o návrhu odvolať ministra zdravotníctva Viliama Čisláka a až potom začal rokovať na mimoriadnej schôdzi o reštrukturalizácii firiem.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Peter Pellegrini zvolal schôdzu na odvolávanie ministra na 9:00. O 13:00 sa má začať schôdza o reštrukturalizácii. Podpredseda strany Most-Híd László Solymos si však myslí, že za štyri hodiny sa schôdza o Čislákovi neskončí. Preto Most-Híd bude v stredu ráno navrhovať, aby sa rokovalo o ministrovi až do konca a až potom sa začala druhá schôdza. „Obe témy sú háklivé pre Smer-SD, keďže problém Váhostav ani zdravotníctva neriešili dlhodobo,“ povedal Solymos dnes pre agentúru SITA s tým, že pre Smer-SD je jednoduchšie takto zbagatelizovať obe témy, že ich vtesná do niekoľkých hodín. „Časový priestor, aby sme mohli dostatočne dlho rokovať, bol. Predseda parlamentu nebol viazaný žiadnym termínom,“ zdôraznil Solymos.

 

Most-Híd príde aj v utorok na stretnutie opozície, ktoré k reštrukturalizácii Váhostavu zvoláva KDH. „Takéto rokovanie opozície je signál, že sa dokážeme zjednotiť na východiskách,“ uviedol. Predseda KDH Ján Figeľ pozval na budúci týždeň v utorok zvyšok opozície na spoločné rokovanie o príprave na schôdzu, ktorej témou majú byť aktuálne problémy súvisiace s reštrukturalizáciou na Slovensku. "Je veľa dôvodov na spoločný postup, nielen na konzultácie, ale aj na istú základnú zhodu," povedal Figeľ na dnešnej tlačovej besede. Na stretnutí sa majú zúčastniť zástupcovia klubov Most-Híd a OĽaNO ako aj nezaradení poslanci Ľubomír Galko, Daniel Lipšic a Miroslav Beblavý. 

 

Poslanci Národnej rady SR budú v stredu 15. apríla mimoriadne rokovať na dvoch schôdzach. Predseda parlamentu Peter Pellegrini zvolal mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR na 15. apríla. Jej jediným bodom bude návrh opozičných poslancov na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka. Čislák (nominant Smeru-SD) bude čeliť odvolávaniu už po piatich mesiacoch vo funkcii. Opozičné strany SaS, OĽaNO a NOVA vyzbierali dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR s návrhom na vyslovenie nedôvery Čislákovi. Podporu našli aj v radoch KDH a strany Most-Híd, pod zvolanie schôdze sa podpísalo 33 poslancov. Jediným bodom programu druhej schôdze bude aktuálna problematika a riešenie otázok reštrukturalizačného procesu v SR v kontexte práve prebiehajúcich udalostí. Podľa šéfa parlamentu súčasná právna úprava, počas ktorej sa uskutočnilo viac ako 530 reštrukturalizácií, je nedostatočná, negarantuje rovnocenné postavenie jednotlivých typov veriteľov a dostáva do nepriaznivej situácie najzraniteľnejších živnostníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies