Ukrajina sa musí s veriteľmi dohodnúť do júna

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 12:20 • 2 min
Ukrajina sa musí s veriteľmi dohodnúť do júna

WASHINGTON - Pre Ukrajinu je "životne dôležité", aby uzavrela dohodu so svojimi veriteľmi do júna, kedy bude Medzinárodný menový fond (MMF) hodnotiť záchranný program Ukrajiny v hodnote 17,5 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v stredu MMF. Ukrajinskí predstavitelia si stanovili júnový termín na dokončenie reštrukturalizácie dlhu, ktorá je potrebná na zaplátanie finančnej diery vo výške 15 mld. USD v rámci programu od MMF. Mnohí analytici sú však skeptickí v tom, či sa podarí termín stihnúť.


"Je životne dôležité, aby Ukrajina dosiahla dohodu s veriteľmi v súlade s našimi troma kritériami a taktiež, aby to stihla pred naším hodnotením,“ povedal hovorca MMF Gerry Rice. "Chceme a očakávame výsledky," doplnil. MMF môže Ukrajine požičať len za predpokladu, že jej dlh bude "udržateľný" a Kyjev bude schopný prostriedky splatiť a vyriešiť problémy s platobnou bilanciou.


Ukrajina musí splniť tri podmienky MMF. Musí vygenerovať prostriedky v hodnote 15 mld. USD, dostať dlh pod hranicu 71 % hrubého domáceho produktu (HDP) do roku 2020 a zabezpečiť, aby jej potreby financovania zostali v rokoch 2019 až 2025 v priemere na úrovni 10 % HDP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies