Hosťami Faith no More v Bratislave budú Red Fang a Mofokiller

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:06 • 2 min
Hosťami Faith no More v Bratislave budú Red Fang a Mofokiller

BRATISLAVA - Americká kapela Red Fang a slovenská formácia Mofokiller vystúpia ako hostia počas bratislavského koncertu zoskupenia Faith no More. Podujatie sa bude konať 10. júna v Aegon aréne.

slovakia

left justify in out

Red Fang sa pohybujú na hudobnej scéne od roku 2005. Heavymetalové kvarteto z Portlandu v Oregone má na konte tri albumy Red Fang (2009), Murder the Mountains (2011) a zatiaľ posledný Whales and Leeches (2013).


Kapela Mofokiller vznikla v roku 2006 v Prievidzi, pričom najprv fungovala pod názvom Mofo Killer Ain. V roku 2007 si zahrala s formáciou Harmful, v ktorej pôsobil aj basgitarista Faith no More Billy Gould. Ten mal produkovať aj plánovaný album, ktorý však po odchode speváka Mira Beku Slováci nikdy nenahrali a formácia si dala pauzu. Počas nej sa jednotliví členovia ukázali v zoskupeniach ako No Gravity, From Our Hands, Noisecut, Zlokot či Millhouse. V roku 2013 sa vrátili na scénu už pod názvom Mofokiller a v súčasnosti dokončujú album Väzby, ktorý bude dostupný s anglickými aj slovenskými textami. Slovenská verzia štúdiovky by mala vyjsť tento mesiac.


Faith No More vznikli v roku 1981 v San Franciscu, pričom spočiatku sa volali Faith No Man. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrali v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. V Bratislave by mali predviesť aj skladby z albumu Sol Invictus, ktorý vyjde 19. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies