Tipsarevič uspel pri návrate vo dvojhre po 17 mesiacoch

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 11:22 • 2 min
Tipsarevič uspel pri návrate vo dvojhre po 17 mesiacoch

HOUSTON - Srbský tenista Janko Tipsarevič v utorok uspel pri návrate do súťažného diania vo dvojhre po 17 mesiacoch. V 1. kole singlovej súťaže na turnaji ATP World Tour 250 Fayez Sarofim & Co. US Men´s Clay Court Championship na antuke v americkom Houstone zvíťazil nad brazílskym kvalifikantom Guilhermem Clezarom za 158 minút 6:4, 3:6, 7:6 (7). Odvrátil dva mečbaly. Nastrieľal 18 es a premenil 4 zo 7 brejkbalov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný niekdajší 8. muž svetového rebríčka Tipsarevič hral vo dvojhre premiérovo od októbra 2013. Pôvodne sa po konzervatívnej liečbe ľavej nohy plánoval vrátiť už v máji 2014 v nemeckom Düsseldorfe, napokon sa však nevyhol chirurgickému zákroku na ľavej nohe, po ktorom nasledoval ešte jeden.

 

"Vnútorne ani nemám dojem, že som bol mimo až tak dlho. Dnes som cítil, že toto je zápas, v ktorom potrebujem uspieť. Ak by sa mi to nepodarilo, bol by som smutný. Bol som pripravený a fit. Pred duelom som nehýril sebavedomím, ale odvrátenie mečbalov forhendovými ´winnermi´ popri čiare asi hovorí o opaku. Celkovo som bol trochu zviazanejší, než býva bežné, ale najdôležitejšie je, že som si chodil po údery - práve vtedy totiž produkujem môj najlepší tenis," povedal Tipsarevič podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) a so smiechom dodal: "Teraz ma síce bolí všetko, ale tá ľavá noha nie."

 

Tipsarevič si predminulý týždeň v Miami na Floride zahral štvorhru po boku krajana Novaka Djokoviča, ktorý v utorok prostredníctvom Twitteru - čiastočne v rodnom jazyku - napísal: "Som taký šťastný, že sledujem prvý zápas Janka Tipsareviča po 17 mesiacoch! Idemo Jankela!!!"

 

Spoludržiteľ Davisovho pohára 2010 Tipsarevič momentálne už nemá body v počítačovom poradí, ale môže využívať tzv. chránený renking v podobe 39. miesta, v tomto prípade však hrá na základe voľnej karty. Charizmatický Belehradčan bude v osemfinálovom 2. kole čeliť Kolumbijčanovi Santiagovi Giraldovi nasadenému ako piatemu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies