Číňan Liou Siang definitívne ukončil kariéru: Chcem začať novú cestu

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 12:24 • 2 min
Číňan Liou Siang definitívne ukončil kariéru: Chcem začať novú cestu

PEKING - Bývalý olympijský šampión v behu cez prekážky Liou Siang v utorok oznámil ukončenie kariéry. Čínsky reprezentant sa tak rozhodol na základe pretrvávajúcich zranení, ktoré poznačili jeho kariéru.

slovakia

left justify in out

Liou Siang sa nepredstavil v súťažnom kolotoči od OH 2012 v Londýne, kde si roztrhol achilovku. Rovnaké zranenie mu neumožnilo zúčastniť sa ani na olympiáde 2008 v Pekingu. Štyri roky predtým v Aténach získal zlato na 110 m cez prekážky. V zbierke má tiež najcennejší kov z MS 2007 a v 2006 utvoril časom 12,88 s svetový rekord. "Končím, chcem začať novú cestu," cituje agentúra Reuters Liou Sianga. "Aj keď vo mne koluje ešte horúca krv, mojím nohám vypršal čas a znova mi povedali 'nie'."

 

Tridsaťjedenročný atlét sa tak pripojil k svojím rovnako slávnym krajanom - hviezde NBA Jaovi Mingovi a tenistke Na Li - ktorí sa nedávno taktiež rozhodli odísť do športového dôchodku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies