Skupina mužov zaútočila na žiadateľov o azyl z Egypta

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 15:17 • 2 min
Skupina mužov zaútočila na žiadateľov o azyl z Egypta

COTTBUS - Nemecká polícia dnes informovala o útoku na dvojicu Egypťanov, ktorý v sobotu v meste Wismar na pobreží Baltického mora spáchala skupina ôsmich mužov.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral neďaleko azylového domu. Jeho páchatelia počas útoku vykrikovali heslá proti cudzincom. Egypťanom sa podarilo ujsť a skryť v azylovom dome, spresnila polícia v Rostocku.

 

K útoku vo Wismare došlo v rovnaký deň, ako požiar v mestečku Tröglitz vážne poškodil strechu budovy, ktorá má zakrátko slúžiť ako azylový dom. Miestne úrady zdôraznili, že príčina požiaru zatiaľ nie je známa, ale dodali, že úmyselné podpálenie a politický motív sa nedajú vylúčiť.

 

Tröglitz leží na území bývalej NDR, v súčasnej spolkovej republike Sasko-Anhaltsko, a pred niekoľkými týždňami sa dostal na prvé miesta správ po tom, ako časť miestnych obyvateľov začala protestovať proti zriadeniu azylového domu, v ktorom by od mája malo nájsť útočisko 40 utečencov.

 

V dôsledku týchto protestov, ale aj kvôli nárastu pravicového extrémizmu v meste sa primátor Markus Nierth začiatkom marca rozhodol odstúpiť z funkcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies