Polícia urobila prehliadky u lekárov, ktorých kontaktoval Lubitz

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 19:23 • 2 min
Polícia urobila prehliadky u lekárov, ktorých kontaktoval Lubitz

BERLÍN - Nemeckí vyšetrovatelia urobili prehliadky v ordináciách piatich lekárov, ktorých ako pacient navštívil druhý pilot spoločnosti Germanwings Andreas Lubitz. Informoval o tom vo svojom čísle nemecký spravodajský magazín Der Spiegel.

slovakia

left justify in out

Po leteckom nešťastí vo francúzskych Alpách, kde 24. marca do horského masívu narazilo lietadlo so 150 osobami na palube, sa nemeckej polícii prihlásilo viacero lekárov, ktorých nedávno navštívil 27-ročný kopilot havarovaného stroja. Podľa magazínu Der Spiegel Lubitz absolvoval konzultácie u neurológov a psychiatrov.

 

Lubitz je podozrivý, že počas letu z Barcelony do Düsseldorfu zneužil neprítomnosť kapitána v pilotnej kabíne a úmyselne znížil výšku lietadla, ktoré narazilo do svahu, pričom zahynulo všetkých 150 ľudí na palube.

 

O Lubitzovi po havárii vyšlo najavo, že ho sužovali rôzne zdravotné problémy, opakovane aj depresie. Motív jeho činu však naďalej nie je zrejmý. Vyšetrovatelia sa najviac prikláňajú k téze, že ním zmietali obavy zo straty licencie pilota v súvislosti návštevami u mnohých lekárov, ktoré tajil, a zatiaľ iba povrchne špecifikovanými ochoreniami.

Francúzsky Úrad vyšetrovania a analýz civilného letectva (BEA) dnes na základe prvej analýzy druhej čiernej skrinky - Flight Data Recorder (FDR) - havarovaného lietadla, ktorá zaznamenávala údaje o lete a našla sa vo štvrtok, informoval, že "pilot v leteckej kabíne použil autopilota, aby nasmeroval lietadlo na zostup k výške 100 stôp (približne 300 metrov) (...) Následne pilot niekoľkokrát upravil nastavenie autopilota, aby zvýšil rýchlosť, ktorou lietadlo zostupovalo".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies