Varšava vyberie dodávateľa rakiet v apríli

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 15:19 • 2 min
Varšava vyberie dodávateľa rakiet v apríli

VARŠAVA - Poľská vláda sa ešte nerozhodla pre konkrétneho dodávateľa raketového systému, no urobí tak v priebehu apríla.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok zverejnenom rozhovore pre denník Rzeczpospolita to potvrdil námestník ministra obrany Czeslaw Mroczek. V užšom výbere na dodávateľa rakiet stredného doletu však podľa jeho slov sú francúzska spoločnosť Thales, európska skupina MBDA a americkí zbrojári z Raytheon. Samotný minister obrany Tomasz Siemoniak ešte v marci oznámil záujem o kúpu riadených striel typu Tomahawk s cieľom umiestniť ich do troch ponoriek, ktoré Poľsko plánuje kúpiť do konca roka 2030.

 

Poľská vláda vníma dianie na Ukrajine ako hrozbu pre svoju bezpečnosť. Krajina vyzvala občanov na absolvovanie vojenského výcviku a zintenzívňuje snahy o modernizáciu armádnych síl. V lete sa v Poľsku uskutoční veľké cvičenie asi 10-tisícov vojakov NATO vrátane 5-tisíc vojakov novovytvorenej jednotky rýchleho nasadenia nazvanej Spearhead.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies