Veľká noc v Tatrách bude o lyžovačke a vajíčkach

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 13:27 • 2 min
Veľká noc v Tatrách bude o lyžovačke a vajíčkach

POPRAD – Tatranci pripravujú pre návštevníkov regiónu Vysokých Tatier počas Veľkej noci niekoľko podujatí. Ich súčasťou bude ukážka remesiel, koncerty v Tatranskom ľadovom dóme na Hrebienku a tvorivé dielne pre najmenších.

slovakia

left justify in out

V nedeľu 5. apríla sa aj tento rok uskutoční na Štrbskom Plese Veľkonočná lyžovačka v maskách. „Už tradične bude obdobie Veľkej noci vo Vysokých Tatrách popretkávané zaujímavým programom pre všetky vekové kategórie,“ informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Vysoké Tatry.

 

V Novom Smokovci sa Tatranci v sobotu 4. apríla pokúsia vytvoriť Veľkonočné mestečko. „Dotyk s minulosťou a ľudskou zručnosťou sprostredkujú ľudové remeslá aj rôzne umelecké vystúpenia. Pre deti aj dospelých sú pripravené skvelé atrakcie, súťaže a chuťové poháriky všetkým pošteklia výborné veľkonočné špeciality,“ uviedla Maťašovská. V rámci atrakcií sa budú Tatranci snažiť o prekonanie minuloročného rekordu v množstve vajíčok, ktorými budú spolu s návštevníkmi regiónu zdobiť Veľkonočný tatranský strom. Ako informovala Zuzana Čižíková z Kúpeľov Nový Smokovec, návštevníci si môžu so sebou priniesť kraslice alebo si ich na mieste vyrobiť či kúpiť. 

 

Veľkonočná nedeľa vo Vysokých Tatrách poteší tých, ktorí ešte lyže neodložili. „Keď sa rozhodnú lyžovať na Štrbskom Plese v maske, budú mať lyžovačku za jedno euro. Okrem toho sa na svahu Interski budú konať preteky v maskách. Ocenení budú nielen najrýchlejší, ale porota odovzdá ceny aj najoriginálnejšiemu, najstaršiemu a najmladšiemu lyžiarovi v maske,“ vysvetlila riaditeľka OOCR. 

 

Od soboty 4. apríla do pondelka 6. apríla je pre fanúšikov lyžovania pripravená aj tzv. lyžovačka fresk track v Lomnickom sedle už od 7:00. Lyžiari si takýmto spôsobom môžu zalyžovať ešte pred oficiálnym spustením lanoviek a užiť si prázdne svahy. Atmosféru na svahoch bude podľa Maťašovskej dopĺňať ľudová hudba a pripravená je aj grilovačka a veľkonočné špeciality. 

 

Hudba bude znieť aj v Tatranskom ľadovom dóme na Hrebienku, ktorý bude počas sviatkov otvorený každý deň do 18:00. Počas Veľkonočnej nedele sa tam uskutočnia tri koncerty s názvami Od Gallusa po Lenona, Od baroka po súčasnosť a Swinging Classical. 

 

Na Veľkú noc sa pripravujú aj v popradskom akvaparku. Až do 17. apríla tam potrvá eurová kúpačka. Ak si deti so sebou prinesú čokoládové vajíčka, kúpanie budú mať za jedno euro. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies