Macedónsko uhralo proti Austrálii povzbudivý výsledok

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 12:01 • 2 min
Macedónsko uhralo proti Austrálii povzbudivý výsledok

SKOPJE - Macedónsko - súper Slovenska v C-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné futbalové majstrovstvá Európy do Francúzska - hralo v Skopje v pondelkovom medzištátnom prípravnom stretnutí s Austráliou bez gólov.

slovakia

left justify in out

Úradujúci ázijskí šampióni Austrálčania nenadviazali na minulotýždňovú remízu na pôde Nemecka 2:2. Proti Macedóncom, ktorí sú v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) až na 108. priečke, si dokázali vypracovať len minimum ofenzívnych príležitostí. Naopak, domáci hrozili z protiútokov. Najväčšiu šancu mali už v 16. min, ale pravý obranca hostí Tarek Elrich hlavičkou nebezpečenstvo zažehnal.

 

Išlo o posledný prípravný zápas Austrálie pred júnovým štartom kvalifikácie o postup na svetový šampionát 2018 do Ruska. V drese "Socceroos" debutoval 19-ročný útočník s gréckym pôvodom Christopher Ikonomidis.

 

Macedónci sú po piatkovej prehre 1:2 s Bieloruskom s troma bodmi na predposlednom 5. mieste v C-skupine eliminácie ME 2016, ktorú vedú zatiaľ stopercentní Slováci. Aj na domácej strane zažil reprezentačnú premiéru jeden hráč - 24-ročný defenzívny záložník Duško Trajčevski. "Debut v najcennejšom drese je pre mňa veľkou cťou a potešením. Chcel by som sa poďakovať trénerovi Boškovi Gjurovskému, že mi dal šancu hrať za národný tím. Podal som dobrý výkon, aj keď som mal spočiatku trému. Tento výber má potenciál dosahovať lepšie výsledky," povedal podľa webu Daily Macedonia Trajčevski, na klubovej úrovni hráč FK Rabotnički Skopje.

Výsledok medzištátneho prípravného stretnutia vo futbale:
Macedónsko - Austrália 0:0
Zostava Macedónska: Bogatinov (46. Naumovski) - Georgievski (74. Ristovski), Velkoski, Šikov, Ristevski - Radeski (46. Todorovski), Trajčevski (86. Bardhi), Položani, Trajkovski (70. Abdurahimi) - Ibraimi, Blaževski




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies