Česká vláda bude rokovať o prísnom protifajčiarskom zákone

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 13:40 • 2 min
Česká vláda bude rokovať o prísnom protifajčiarskom zákone

PRAHA - V Česku by mohli byť všetky reštaurácie nefajčiarske. Návrh tzv. protifajčiarskeho zákona mieri z ministerstva zdravotníctva do vlády. Informoval o tom dnes Český rozhlas (ČRo) s odvolaním sa na vyhlásenie ministra zdravotníctva Svatopluka Němečka.

slovakia

left justify in out

Podľa zákona o ochrane zdravia pred škodlivými účinkami tabaku, alkoholu a návykových látok by taktiež na nápojových lístkoch mal zostať jeden nealkoholický nápoj lacnejší ako pivo. Cigarety by mali vedľa reštaurácií zmiznúť aj z koncertov alebo tanečných zábav.
     

Ministerstvo chce tiež umožniť obciam, aby mohli zakázať fajčenie v miestach, kde sa pre to samy rozhodnú. Nejde napríklad o predzáhradky reštaurácií, ale hlavne o okolie škôl a športovísk.
     

Zákon navyše pritvrdí sankcie - pokiaľ sa napríklad v bare objaví opité dieťa, prevádzkovateľ bude musieť na dva dni zatvoriť. Norma by mala platiť od budúceho roka, dodáva ČRo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies