Zatkli väčšinu militantov z bunky zodpovednej za útok v múzeu

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 15:53 • 2 min
Zatkli väčšinu militantov z bunky zodpovednej za útok v múzeu

TUNIS - Tuniská polícia vo štvrtok uviedla, že za minulotýždňovým útokom v národnom múzeu Bárdú stojí 23-členná bunka militantov pozostávajúca aj z Alžírčanov a Maročanov, z ktorej sa jej doteraz podarilo zadržať už 80-percent.

slovakia

left justify in out

Dvaja ozbrojenci strieľali minulú stredu na turistov vystupujúcich z autobusov pred tuniským národným múzeom a zabili 23 ľudí, z toho 20 zahraničných turistov. Ďalších držali ako rukojemníkov vo vnútri múzea. K útoku sa vo štvrtok prihlásila organizácia Islamský štát (IŠ). Tuniské úrady uviedli, že útočníci získali výcvik v džihádistických táboroch v Líbyi. Medzi obeťami útokov boli traja Poliaci, traja Francúzi, traja Japonci, dvaja Španieli, dvaja Kolumbijčania, jeden Brit, jeden Belgičan, štyria Taliani a jeden Rus. Väčšina z usmrtených turistov bola pasažiermi dvoch stredomorských výletných lodí MSC Splendida a Costa Fascinosa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies