Lietadlo Germanwings havarovalo na takmer identickom mieste ako let Air France v roku 1953

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 11:10 • 2 min
Lietadlo Germanwings havarovalo na takmer identickom mieste ako let Air France v roku 1953

PARÍŽ – Airbus spoločnosti Germanwings, ktorý havaroval vo Francúzskych Alpách sa zrútil neďaleko takmer rovnakej tragédie, ktorá sa stala pre 60 rokmi, pri ktorej zahynulo 44 ľudí.

slovakia

left justify in out

Osud lietadla Germanwings, ktoré spadlo neďaleko dedinky Barcelonette, ako cez kopirák pripomína nehodu letu Air France 178, ktorý havaroval neďaleko v roku 1953.

 

img

 

Lietadlo typu Lockheed L-749A Constellation sa pripravovalo na pristátie na letisku v Nice, keď narazilo do hory Mont Le Cimet, neďaleko Barcelonette.

 

img

 

Lietadlo bol na ceste z Paríža do Saigonu (teraz Ho Či Minovo mesto) a malo medzi pristátie v Nice, Libanone, Pakistane a v Indii.

 

Lietadlo sa však nad Alpami dostalo do búrky a obyvatelia malej dedinky Fours St. Laurent v roku 1953 videli ako lietadlo narazilo do hory a zhorelo v plameňoch.

 

Keď sa k troskám na ďalší deň dostali záchranári, mohli len konštatovať, že nikto z 35 pasažierov a 9 členov posádky neprežil. Medzi obeťami bol aj francúzsky huslista Jacques Thibaud.

 

img

 

Vyšetrovatelia nehodu uzavreli ako „kontrolovaný náraz do terénu“.

 

Pri nehode lietadla Germanwings, ktorá sa stala na takmer identickom mieste včera zahynulo všetkých 144 pasažierov vrátane šiestich členov posádky.

 

Prvé správy hovoria o tom, že v kokpite pilota prasklo predné sklo, čo spôsobilo nedostatok kyslíka v lietadle, pri ktorom ľudia na palube upadli do bezvedomia. Lietadlo následne padalo 8 minút.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies