V byte bostonského atentátnika našli súčasti na výrobu bomby

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 10:37 • 2 min
V byte bostonského atentátnika našli súčasti na výrobu bomby

BOSTON - Americký Federálny vyšetrovací úrad (FBI) dosvedčil, že v byte Džochara Carnajeva, obžalovaného z bombového útoku na bostonskom maratóne z roku 2013, našli komponenty bomby a ďalšie súčiastky, ktoré zakúpil jeho medzičasom už mŕtvy brat Tamerlan. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Agenti FBI v stredu uviedli, že počas domovej prehliadky našli u Carnajeva klince, guľôčkové ložiská, časti tlakového hrnca a iné súčiastky podobné komponentom z podomácky vyrobenej bomby, ktorá explodovala 15. apríla 2013 v cieľovej rovinke medzinárodného maratónu v Bostone.

 

Predmety našli v Carnajevovom byte štyri dni po teroristickom útoku v Bostone, pri ktorom prišli o život traja ľudia a ďalší 260 sa zranili. Carnajevovi právnici uznali, že obžalovaný sa zúčastnil na prípravách bostonského atentátu. Snažia sa ale dokázať, že hlavným organizátorom útoku bol Džocharov brat Tamerlan, ktorý neskôr zahynul pri prestrelke s políciou.

 

Obžaloba by mala ešte dnes ukončiť prezentáciu svojho dôkazového materiálu. Džocharovi Carnajevovi hrozí v prípade dokázania viny trest smrti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies