Pri dopravnej nehode troch autobusov v Peru zahynulo najmenej 37 ľudí

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 06:30 • 2 min
Pri dopravnej nehode troch autobusov v Peru zahynulo najmenej 37 ľudí

LIMA - Najmenej 37 ľudí zahynulo a ďalších minimálne 84 utrpelo zranenia pri nehode troch autobusov a nákladného auta, ku ktorej došlo na panamerickej diaľnici pri peruánskom meste Huarmey. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 

Šéf miestnej polície uviedol, že najvážnejšie zranených účastníkov nehody, ku ktorej došlo v pondelok ráno, prepravili záchranárskym vrtuľníkom do nemocníc v približne 200 kilometrov vzdialenej peruánskej metropole Lima.

 

Podľa polície autobus patriaci spoločnosti Murga Serrano prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim autobusom, do ktorého následne narazil ďalší autobus a nákladné vozidlo.

 

 

Podľa miestnych médií dorazili záchranári na miesto nehody po približne troch hodinách. Úrady vyslali do Huarmey piatich špecialistov, ktorí pomáhajú personálu miestnej kliniky pri ošetrovaní zranených.

V Peru ide o najhoršiu dopravnú nehodu od roku 2013, keď si havária preťaženého nákladného vozidla, ktoré sa pri meste Cuzco zrútilo do 200 metrov hlbokej rokliny, vyžiadala životy 51 ľudí.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies