Grécko pomoc pred zavedením reforiem nezíska

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 09:31 • 2 min
Grécko pomoc pred zavedením reforiem nezíska

MADRID - Eurozóna neuskutoční žiadnu platbu smerom do Grécka, kým Atény neschvália a nezavedú všetky reformy odsúhlasené vo februári.

slovakia

left justify in out

V nedeľu to vyhlásil španielsky minister hospodárstva Luis de Guindos pre denník Financial Times. Stanovisko Španielska zvyšuje tlak na Grécko, ktoré sa minulý týždeň zaviazalo, že počas niekoľkých dní vypracuje detailné návrhy reforiem.


"Uvidíme, či zoznam reforiem bude dostatočne komplexný alebo nie. Nebude však žiadna splátka, kým sa skutočne neotestuje, že reformy sú schválené a zaviedli sa. Taký je prístup,“ povedal minister. "Nikto nemôže porušovať pravidlá. Opustenie eurozóny by bolo by pre Grécko, alebo pre inú členskú krajinu, zlyhaním. Bolo by však podobným, alebo ešte väčším zlyhaním, ak by sa porušovali pravidlá,“ doplnil.


Luis de Guindos zároveň poznamenal, že Grécko by sa malo vrátiť k politike predchádzajúcej stredopravej vlády. "Pointou je dostať Grécko späť na cestu hospodárskeho rastu. Ako to spravíme? Musíme to urobiť prostredníctvom opatrení zacielených na konkurencieschopnosť a zvýšenie produktivity, na rušenie oligopolov a monopolov a taktiež na správny výber daní a skutočný privatizačný program,“ vyhlásil Luis de Guindos.


Grécky premiér Alexis Tsipras sa v pondelok v Berlíne stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies