Slovenskí futsalisti v kvalifikácii ME 2016 zdolali aj Turkov

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 09:37 • 2 min
Slovenskí futsalisti v kvalifikácii ME 2016 zdolali aj Turkov

DUBROVNÍK - Slovenská futsalová reprezentácia mužov uspela aj vo svojom druhom vystúpení v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do srbského Belehradu, keď vo štvrtkovom podvečernom súboji turnaja 6. skupiny v chorvátskom Dubrovníku zdolala výber Turecka jasne 5:1 (1:0). V stredu si tím SR poradil s Arménskom 7:1 a už teraz mú istotu aspoň baráže.

slovakia

left justify in out

Slovenskí zverenci trénera Marcosa Antónia Angula Lópeza ešte na tomto podujatí vyzvú výber domáceho Chorvátska (sobota 21. marca o 18.30 h), bude to priamy súboj o celkové prvenstvo.

 

Víťaz 6. kvalifikačnej skupiny postúpi priamo na finálový turnaj ME 2016. Tím na 2. mieste, prípadne mužstvo na 3. mieste (ak bude najlepšie zo všetkých spomedzi siedmich kvalifikačných skupín) postúpi do play-off, z ktorého vzíde ďalšia štvorica účastníkov finálového turnaja.

Kvalifikácia o postup na ME 2016 - 6. skupina - Dubrovník (Chor.) - štvrtok:
Chorvátsko - Arménsko 8:0 (6:0)

Turecko - Slovensko 1:5 (0:1)
Góly: 25. Cem Keskin - 13. a 36. Rick, 21. Drahovský, 29. Brunovský, 40. Bahna, ŽK: 31. Servet Yazgan, 36. Cem Keskin, 38. Kenan Köseoglu, 39. Ceylan Cenik - 14. Rick, 23. Drahovský, rozhodovali: Bylois a Lemal (obaja Belg.)
Zostava SR: Brndiar (Gašparovič) - Rick, Kozár, Brunovský, Drahovský, Rafaj, Višváder, Kyjovský, Doša, Fehérvári, Mikita, Bahna, Zdráhal

Hlasy:

Anton Brunovský (hráč SR): "Dnešným zápasom sme potvrdili našu papierovú pozíciu v skupine, ktorú môžeme už iba zlepšiť posledným zápasom proti domácim Chorvátom. Turci boli húževnatí a silní v osobných súbojoch, šikovní v hre ´jeden na jedného´. My sme ich prevýšili najmä bojovnosťou a kolektívnym výkonom, ktorý sme pretavili do piatich gólov. Máme deň voľna na regeneráciu, chceme sa predovšetkým dobre pripraviť na rozhodujúci zápas. Chceme ho vyhrať a priamo postúpiť na ME. Chorvátom máme čo vracať po poslednej baráži."

Mário Gašparovič (brankár SR): "Odohrali sme dva dobré zápasy. Aj keď psychicky boli ťažké, zvládli sme ich na výbornú. V oboch sme boli lepším tímom a podľa mňa sme v nich zaslúžene zvíťazili vyšším rozdielom. Už sa pozeráme dopredu na sobotu. Chceme vyhrať skupinu a splniť si náš sen, ktorým je postup na ME. Chorváti sú určite favoritom duelu, ale my im zadarmo nedáme ani centimeter ihriska. Bude sa nám uvoľnenejšie hrať, keďže baráž máme už teraz istú. Uvidíme, čo naordinuje tréner Angulo, akú taktiku. Verím, že tentokrát budeme po poslednom zápase v skupine šťastnejším mužstvom my."

Peter Kozár (hráč SR): "Dnes sme išli do zápasu s cieľom vyhrať a zabezpečiť si tým minimálne druhé miesto v skupine. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, polčas sme vyhrali iba 1:0. Turci v druhom polčase znížili na 1:2, potom sme však už na ihrisku panovali a nedopustili prekvapenie. Zajtra si oddýchneme a načerpáme sily na rozhodujúci zápas s domácimi, ktorým máme čo vracať..."

Tabuľka:
1. Chorvátsko 2 2 0 0 18:0 6
2. Slovensko 2 2 0 0 12:2 6
3. Arménsko 2 0 0 2 1:15 0
Turecko 2 0 0 2 1:15 0

Zostávajúci program 6. skupiny v Dubrovníku:
Sobota 21. marca: Arménsko - Turecko (16.00), Slovensko - Chorvátsko (18.30)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies