V americkom štáte Idaho "spadlo z neba" 2-tisíc mŕtvych husí

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 06:31 • 2 min
V americkom štáte Idaho "spadlo z neba" 2-tisíc mŕtvych husí

WASHINGTON - Americký štát Idaho šokoval desivý nález tisícok mŕtvych husí snežných, ktoré tento týždeň spadli na zem počas letu, informoval dnes server CNN s odvolaním sa na miestnych ochranárov.

slovakia

left justify in out

Približne 2000 mŕtvych husí sa podarilo zozbierať v priebehu minulého víkendu. Podľa prvotných odhadov ochranárov zvieratá uhynuli po nakazení sa vtáčou cholerou. "Sťahovavé vtáky (husi snežné) boli na ceste z juhozápadu Spojených štátov a Mexika, aby sa zahniezdili na severnom pobreží Aljašky," uviedol predstaviteľ ochranárov pre región Idaha.

 

Podľa CNN nie je zrejmé, kde sa husi snežné nebezpečnou baktériou infikovali. Úrady sa momentálne snažia zistiť, či sa vtáčia cholera nerozšírila aj na ďalšie vtáky, ktoré mohli prísť do kontaktu s uhynutými husami.

 

"Je dôležité rýchlo zhromaždiť čo najviac mŕtvol, aby sme zamedzili iným vtákom v konzumácii nakazených tiel," uviedol jeden z ochranárov. Predstavitelia amerického zdravotníctva uistili verejnosť, že ľuďom nehrozí vysoké riziko nakazenia sa vtáčou cholerou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies