F1: Van der Garde sa dohodol so Sauberom a ukončili kontrakt

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 11:45 • 2 min
F1: Van der Garde sa dohodol so Sauberom a ukončili kontrakt

AMSTERDAM - Holandský jazdec Giedo van der Garde a stajňa formuly 1 Sauber definitívne uzavreli nedávny spor a dohodli sa na ukončení zmluvy.

slovakia

left justify in out

"Kontrakt sme ukončili po vzájomnej dohode," cituje BBC stanovisko van der Gardeho. Testovací pilot Sauberu pred časom zažaloval svoj tím preto, že podľa jeho slov sa s vedením dohodol na pevnom mieste v kokpite v sezóne 2015. Švajčiarska stajňa však na úvodnom podujatí sezóny VC Austrálie pridelila miesta v monopostoch Švédovi Marcusovi Ericssonovi a Brazílčanovi Felipemu Nasrovi, náhradníkom bol Talian Raffaela Marciello. "Obrali ma o môj sen a uvedomujem si, že moja kariéra v F1 je pravdepodobne na konci," dodal van der Garde.

 

Dvadsaťdeväťročný Holanďan, ktorý trval na tom, že mal zmluvne dohodnuté miesto v tíme, požiadal súd v austrálskom štáte Victoria o zrýchlené konanie. Ten na svojom zasadnutí prebral prípad a dva dni pred prvými meranými tréningami pred VC Austrálie rozhodol v jeho prospech. Van der Gardemu dal za pravdu už predtým švajčiarsky arbitrážny súd a najvyšší v štáte Victoria, kde sa VC Austrálie uskutočnila, pôvodný verdikt potvrdil. V Melbourne však napokon neštartoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies