Cookson nechce Armstronga na trati Tour de France 2015

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 12:20 • 2 min
Cookson nechce Armstronga na trati Tour de France 2015

LONDÝN - Šéf svetovej cyklistiky Brian Cookson nepovažuje za dobrý nápad, aby dopingový podvodník Lance Armstrong absolvoval trať tohtoročnej Tour de France v rámci charitatívnej zbierky.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidenta Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) by bolo prejavom neúcty k súčasným jazdcom, ak by Američan "prešliapal" pelotónu cesty, nech sú jeho pohnútky akokoľvek ušľachtilé. Armstronga pozval na charitatívnu jazdu bývalý anglický futbalista Geoff Thomas, ktorý zbiera prostriedky na boj proti leukémii a stanovil si cieľovú sumu milión libier.


Lance Armstrong siedmimi víťazstvami na Tour de France za sebou (1999 - 2005) po úspešnom zvládnutí boja s rakovinou semenníkov inšpiroval množstvo ľudí na celom svete a využíval to aj na dobročinné účely v rámci svojej nadácie. Po priznaní k užívaniu zakázaných látok však stratila jeho unikátna kariéra punc dôveryhodnosti.


"Som si istý, že Geoff Thomas to myslel dobre, ale zdá sa mi to nevhodné a nezdvorilé k Tour de France, voči súčasnému pelotónu. Lanceovi by mal niekto poradiť, aby pozvánku neprijal," povedal Cookson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies