Reklama s anorektickými modelkami má byť trestná

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 18:58 • 2 min
Reklama s anorektickými modelkami má byť trestná

PARÍŽ - Francúzska ministerka zdravotníctva Marisol Tourainová v pondelok uviedla, že podporuje plány na potrestanie použitia reklám s anorektickými modelkami.

slovakia

left justify in out

Francúzsko by sa tak pridalo k Izraelu a Španielsku, ktoré zakázali glorifikáciu nebezpečne chudých modeliek. Socialistický poslanec a lekár Olivier Veran navrhol, aby súčasťou navrhovaného zákona o reforme zdravotníctva bol aj zákaz zamestnať modelky, u ktorých sa predpokladá porucha jedenia. Podľa zákona by tiež mala byť priestupkom glorifikácia "mimoriadnej chudosti", čo by sa týkalo webových stránok podporujúcich anorexiu (chorobné nechutenstvo k jedeniu). Za tieto prečiny by vinníkovi hrozil trest až ročného väzenia a pokuta vo výške 10 000 eur. Návrh zákona by mali prerokovať poslanci dolnej komory parlamentu 31. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies