Prieskum: Do parlamentu by sa dostalo sedem politických strán, SDKÚ a SaS mimo

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 10:50 • 2 min
Prieskum: Do parlamentu by sa dostalo sedem politických strán, SDKÚ a SaS mimo

BRATISLAVA - Do parlamentných lavíc by podľa aktuálneho prieskumu agentúry MVK zasadli poslanci zo siedmich politických strán. Najviac zástupcov by mal Smer-SD, ktorý by získal 70 mandátov. V prieskume mu dalo hlas 38,8 percenta opýtaných.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste skončilo KDH s 11,5 percentami, ktoré by tým pádom disponovalo 21 poslaneckými kreslami. Sieť (7,8 %) a OĽaNO (7,7 %) by mali zhodne po 14 zástupcov. Voliči strany Most–Híd by do parlamentu delegovali 12 zákonodarcov (7,1 %), Strana maďarskej komunity by mala 10 členov (5,4 %) a deväť poslancov by mala SNS (5,1 %).

 

Brány Národnej rady SR by neprekročili v súčasnosti parlamentné strany SDKÚ-DS (3,5 %) a SaS (2,6 %).

 

Prieskum sa uskutočnil 3. až 10. marca na vzorke 1106 ľudí, ktorí odpovedali na otázku, komu by dali svoj hlas v prípade, ak by sa voľby do NR SR konali už dnes. Volieb by sa určite nezúčastnilo deväť percent opýtaných a ďalších 22,2 percenta nevedelo, či by sa zúčastnili, respektíve koho by v nich podporili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies