Federer nevylúčil mix s Hingisovou na OH 2016 v Riu

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 13:50 • 2 min
Federer nevylúčil mix s Hingisovou na OH 2016 v Riu

NEW YORK - Švajčiarsky tenista Roger Federer zverejnil, že krajanka Martina Hingisová ho oslovila v súvislosti s možným spoločným štartom v miešanej štvorhre na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Niekdajší líder svetového rebríčka ATP vo dvojhre Federer nevylúčil, že pristúpi na návrh bývalej jednotky renkingu WTA Hingisovej, ktorá sa v tejto fáze svojej kariéry venuje už len deblu.

slovakia

left justify in out

"Povedal som jej, že o tom budem uvažovať. Problémom je, že si iba ťažko viem predstaviť nejakých pätnásť zápasov vo dvojhre, štvorhre aj mixe za osem dní, ak by som sa pokúsil absolvovať všetky tri disciplíny," povedal 33-ročný druhý muž terajšieho singlového hodnotenia Federer po svojom utorňajšom newyorskom exhibičnom zápase s Bulharom Grigorom Dimitrovom, citoval ho napríklad The Wall Street Journal.

 

Federer má z olympijských hier zlato vo štvorhre po boku Stana Wawrinku z Pekingu 2008, vo dvojhre získal striebro v Londýne 2012, vo finále na wimbledonskej tráve prehral s domácim Andym Murraym.

 

Aktuálne 34-ročná košická rodáčka Hingisová a Federer hrali v najcennejšom drese na Hopmanovom pohári 2001 v austrálskom Perthe. V základnej skupine v troch zápasoch mixu nestratili ani set a pustili súperom len desať gemov v šiestich dejstvách, vo finále - už za nezvratného stavu 2:0 - podľahli Američanom Monice Selešovej a Janovi-Michaelovi Gambillovi.

 

Federer naposledy v mixe hral na Hopman Cupe 2002 s bojnickou rodáčkou Miroslavou Vavrinecovou, teraz už svojou manželkou. Dosiahli bilanciu 1:2. O možnom partnerstve s Hingisovou sa diskutovalo už pred Londýnom 2012, ale napokon to zostalo v rovine teórie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies