Európsky parlament podozrieva Le Penovej Národný front z nekalých finančných praktík

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 09:23 • 2 min
Európsky parlament podozrieva Le Penovej Národný front z nekalých finančných praktík

BRUSEL - Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz uviedol, že upozornil Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF) na prípadné zneužívanie prostriedkov určených na platy asistentov poslancov Európskeho parlamentu francúzskej krajne pravicovej strany Národný front (FN). Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vo svojom pondelňajšom vyhlásení Schulz uviedol, že protikorupčný úrad EÚ o situácii informoval po tom, ako sa zistilo, že 20 ľudí, ktorí pôsobia v domácich štruktúrach Národného frontu, poberali platy asistentov poslancov EP, a boli teda financovaní z rozpočtu EP.

 

"Asistenti platení Európskym parlamentom musia vykonávať prácu priamo spojenú s výkonom funkcie poslanca EP," uvádza sa vo vyhlásení európskeho zákonodarného zboru.

 

OLAF ani Národný front vyhlásenie predsedu EP bezprostredne nekomentovali.

 

Protiimigračná a populistická strana Národný front má v Európskom parlamente 24 poslancov vrátane svojej predsedníčky Marine Le Penovej a jej otca a zakladateľa strany Jeana-Mariu Le Pena.

 

Národný front vedie v niektorých francúzskych prieskumoch verejnej mienky, pričom podľa agentúry Reuters ťaží najmä z nespokojnosti voličov s vládou socialistického prezidenta Francoisa Hollanda a s vysokou mierou nezamestnanosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies