Na titul Slovenka roka 2015 sú nominované aj Oľga Feldeková a Jana Oľhová

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 14:38 • 2 min
Na titul Slovenka roka 2015 sú nominované aj Oľga Feldeková a Jana Oľhová

BRATISLAVA – Na titul Slovenka roka je v siedmom ročníku prestížnej ankety nominovaných 25 úspešných slovenských žien.

slovakia

left justify in out

Nominantky v ôsmich kategóriách predstavil na dnešnom stretnutí s médiami v Bratislave týždenník Slovenka, ktorý čitateľskú anketu vyhlásil v spolupráci s Rozhlasom a televíziou Slovenska (RTVS) a Slovenským národným divadlom (SND). "Za šesť rokov sme predstavili slovenskej spoločnosti vyše 120 výnimočných žien, ktoré sú dnes motiváciou, inšpiráciou pre ostatné dámy na Slovensku," uviedla organizátorka ankety Mária Reháková.

 

V kategórii biznis a manažment sú nominované Ivanna Čandová, majiteľka a konateľka spoločností Olejovita, Glandula Mystery, Elena Kohútiková, zástupkyňa generálneho riaditeľa Všeobecnej úverovej banky, a Renata Kliská, majiteľka a módna dizajnérka luxusného kožušníckeho salónu La Rena. V oblasti umenia a kultúry sú nominované spisovateľka, novinárka, scenáristka a glosátorka Oľga Feldeková, herečka Jana Oľhová a divadelná režisérka, zakladateľka Divadla z Pasáže, občianska aktivistka Viera Dubačová. V kategórii médiá a komunikácia novinárka Hana Beranová, obchodná riaditeľka spravodajskej televízie TA3 Zita Balková a redaktorka Televíznych novín televízie Markíza Barbora Demešová.

 

Vedecká tajomníčka Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV Sibyla Mislovičová, historička Emília Hrabovec a vedúca Ústavu fyziológie, prvá prodekanka a prodekanka pre vedecko-výskumnú činnosť Jesseniovej fakulty UK v Martine Andrea Čalkovská sú nominované v kategórii veda a výskum. Za oblasť vzdelávania a podpory mladých talentov ašpirujú na ocenenie vedúca Ústavu sociálnej práce a prorektorka pre zahraničné vzťahy na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave Eva Grey, lektorka a metodologička v oblasti neformálneho vzdelávania v práci s mládežou Janette Motlová a lekárka a profesorka normálnej a patologickej fyziológie, vedúca Oddelenia klinickej patofyziológie na Lekárskej fakulte (LK) UK v Bratislave Beata Mladosievičová.

 

V kategórii zdravotníctvo sú nominované prednostka Kliniky hematológie a transfúziológie LK UK a SZU, Univerzitná nemocnica Bratislava a vedúca Národného hemofilického centra Angelika Bátorová, primárka rádiodiagnostického oddelenia Všeobecnej nemocnice v Levoči Elena Loumová. Trojicu nominovaných dopĺňa vedúca Oddelenia epidemiológie výživy v Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Bratislave Alžbeta Béderová.

 

V oblasti športu môže titul Slovenka roka získať zjazdová lyžiarka Petra Vlhová, hádzanárka Lucia Gubíková, čestná predsedníčka Slovenského atletického zväzu a čestná členka Slovenského olympijského výboru Mária Mračnová a paralympijská lyžiarka Petra Smaržová. Denisa Augustínová, riaditeľka operačnej sekcie organizácie Magna Deti v núdzi, sa o titul Slovenka roka uchádza v oblasti charity. V tejto ôsmej kategórii ankety sú ďalej nominované Magda Bederková, vychovávateľka v ZŠ na Klinike detskej hematológie a onkológie v Bratislave a Andrea Cocherová, správkyňa Nadácie Orange.

 

"Je to prekvapenie a naozaj si to vážim, pretože som si uvedomila, že niekedy aj človek sa necíti, že by vykonal niečo svetoborné, ale ľudia si všímajú jeho prácu, je to úžasné, že niekto hovorí o tom, ako pracujete," povedala pre TASR Sibyla Mislovičová. Oľga Feldeková priznala, že nie je zvyknutá preberať ocenenia. "Som plachý človek, ale, samozrejme, ma to potešilo a mám taký pocit, že predsa ma má len niekto rád," doplnila na margo nominácie.

 

Galavečer, na ktorom vyhlásia víťazky jednotlivých kategórií aj absolútnu víťazku ankety, sa uskutoční 24. mája v historickej budove SND. V priamom prenose ho prinesie na obrazovky verejnoprávna Jednotka. O víťazkách rozhodnú diváci a poslucháči RTVS, čitatelia týždenníka Slovenka formou SMS hlasovania, kupónov a internetového hlasovania na www.slovenkaroka.sk a www.zenskyweb.sk.

 

Titul absolútna Slovenka roka si odnesie dáma, ktorá dosiahne najvyšší počet hlasov. Aj tento rok organizátori udelia Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko. Záštitu nad 7. ročníkom ankety prevzal prezident SR Andrej Kiska, adeptky na titul Slovenka roka 2015 vyberala nominačná komisia pod vedením ministra kultúry SR Mareka Maďariča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies