Jemenská armáda vytlačila militantov al-Káidy z mesta Mahfad

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 14:17 • 2 min
Jemenská armáda vytlačila militantov al-Káidy z mesta Mahfad

SANÁ - Militanti z teroristickej siete al-Káida podnikli dnes rozsiahly útok na juhojemenské mesto Mahfad, ktoré na niekoľko hodín obsadili. Jemenské vládne sily ich však po protiútoku z mesta vytlačili. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľov jemenských ozbrojených síl trvali boje o Mahfad osem hodín. Mesto sa nachádza v guvernoráte Abjan, ktorý býval baštou al-Káidy.
     

Militanti pri svojom útoku obsadili v Mahfade budovu mestskej rady a viacero armádnych kontrolných stanovíšť. Po ovládnutí mesta začali postupovať smerom na dôležitú vojenskú základňu. V bojoch o Mahfad zahynuli štyria jemenskí vojaci a siedmi islamskí militanti.
     

Jemenská skupina patrí medzi najnebezpečnejšie a najaktívnejšie odnože teroristickej siete al-Káida. 
     

Jej predstavitelia ako jedni z mála pôvodne vyjadrili podporu extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v jej boji proti "medzinárodnému križiackemu ťaženiu". Neskôr však IS, ktorý dobyl rozsiahle územia v Iraku a Sýrii, za jeho rozpínavosť kritizovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies