Schäuble apeloval na schválenie ďalšej pomoci Grécku

NETKY.SK • 27 Február 2015, 11:39 • 2 min
Schäuble apeloval na schválenie ďalšej pomoci Grécku

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v piatok v dolnej komore nemeckého parlamentu (Bundestag) apeloval na schválenie ďalšej pomoci Grécku.

slovakia

left justify in out

Schäuble, ktorý opakovane vyjadroval pochybnosti, či Atény uskutočnia sľubované reformy, označil hlasovanie za prejav zodpovednosti voči Európe a zákonodarcov ubezpečil, že eurozóna nedovolí Aténam "vydierať" svojich partnerov.


"My, Nemci, musíme urobiť všetko, čo sa dá, aby Európa zostala jednotná," povedal minister pred hlasovaním v Bundestagu, kde široká koalícia kancelárky Angely Merkelovej disponuje pohodlnou silnou väčšinou. Schäuble zdôraznil, že poslanci nebudú hlasovať o navýšení existujúcich záchranných programov.


"Nehovorím o nových miliardách pre Grécko, nehovorím o zmenách tohto programu, ale ide o to, aby sme poskytli viac času na úspešné dokončenie tohto programu," zdôraznil Schäuble a dodal, že solidarita v rámci bloku spoločnej meny "neznamená, že sa môžeme navzájom vydierať".
Predĺženie programu pomoci pre Grécko podľa aktuálneho prieskumu podporuje v Nemecku iba 21 % obyvateľov. Testovacie hlasovania v rámci oboch strán koalície kresťanských a sociálnych demokratov však vo štvrtok naznačilo, že poslanci odhlasujú ďalšiu pomoc Grécku najvýraznejšou väčšinou v doterajšej histórii záchranných programov eurozóny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies