Pod Tatry príde svetový tenis

NETKY.SK • 25 Február 2015, 14:39 • 2 min
Pod Tatry príde svetový tenis

TATRANSKÁ LOMNICA 25. februára (SITA) – Svetový tenis prichádza do Regiónu Vysoké Tatry.

slovakia

left justify in out

V Tatranskej Lomnici dnes predstavili 13. ročník tenisového turnaja Challenger tour, ktorý sa z Košíc presunie tento rok pod Tatry. V Poprade odštartuje tretí júnový víkend pod názvom Poprad – Tatry challenger tour 2015.

 

„Challenger každoročne navštevuje kopec špičkových tenistov, medzi sto až dvesto. Všetci hráči, ktorí chcú dosiahnuť úspechy, musia prejsť týmito turnajmi,“ uviedol Branislav Stankovič zo spoločnosti Tenista s. r. o., ktorý je organizátorom podujatia. Spoluorganizátorom je Oblastná organizácia CR Vysoké Tatry a partnerom mesto Poprad. Práve ono poskytne tenisové kurty na tento turnaj. „Máme pripravené mestské tenisové kurty na Ulici Boženy Němcovej, tréningové sú pri Základnej škole vo Veľkej,“ uviedol počas prezentácie popradský primátor Jozef Švagerko. Podľa jeho slov sú technické podmienky kurtov výborné. Verí, že podujatie pomôže aj regiónu, priláka čo najviac ľudí z okolia, ale zapíše ho aj na popredné miesto na športovom poli. 

 

Turnaj sa presťahoval pod Tatry aj pre nutnosť oživiť turnaj s niekoľkoročnou tradíciou. „Dvanásť rokov bol v Košiciach, ale naozaj sa nepohýnal trochu ďalej. Tu som našiel krásne zázemie, ľudí, ktorí chcú ďalej spolupracovať a rozvíjať ten turnaj,“ povedal Stankovič. V Košiciach sa tiež už ťažšie hľadali sponzori, no boli aj ďalšie dôvody. „Niektoré veci tam neboli usporiadané v rámci mesta a tenisových kurtov. ATP nás tlačí skvalitňovať areály, to momentálne v Košiciach nešlo. Tu začíname na zelenej lúke, kde sa dá tvoriť, budovať zázemie a kvalita turnaja,“ dodal Stankovič. Dotácie na turnaj počas dvoch rokov predstavujú 42 500 eur a nesmú už klesnúť. „Rozdelia sa medzi hráčov podľa prémií, podľa toho, ako budú hrať,“ vysvetlil Stankovič. 

 

Nový projekt v regióne by mal naštartovať ešte silnejšiu spoluprácu medzi mestami Vysoké Tatry a Poprad. Cieľom je dostať tento tenisový turnaj aj do Vysokých Tatier. „Mesto dalo do nájmu na desať rokov plochu zhruba dvetisíc metrov štvorcových. Mali by sa tu počas dvoch rokov vybudovať aj ďalšie kurty, aby sa podobné podujatia mohli konať aj tu,“ povedal primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. 

 

Turnaj patrí do challengerovej série ATP a je jedným z najvýznamnejších medzinárodných tenisových podujatí organizovaných na Slovensku. Počas dvanástich ročníkov podujatia v Košiciach hrali na turnaji všetci poprední slovenskí hráči na čele s Dominikom Hrbatým, bývalým dvanástym tenistom sveta a aktuálne najlepšími hráčmi Slovenska Martinom Kližanom a Lukášom Lackom. Riaditeľ turnaja Miroslav Mečíř, olympijský víťaz zo Soulu 1988, uviedol, že práve prostredníctvom turnaja sa slovenskí, ale aj medzinárodní hráči, etablujú do svetových rebríčkov. Pre mnohých mladých hráčov tenisu podľa neho turnaj predstavuje odrazový mostík a štart do kariéry. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies