Steaue za rasistickú recidívu zatvorili štadión

NETKY.SK • 25 Február 2015, 12:36 • 2 min
Steaue za rasistickú recidívu zatvorili štadión

NYON - Ak má niektorý futbalový klub problémy s rasizmom medzi svojimi fanúšikmi, potom je to nesporne Steaua Bukurešť.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) v tejto sezóne pohárových súťaží potrestala úradujúceho rumunského šampióna už tretí raz a vždy to malo príčinu v diskriminácii rasovej príslušnosti. Aj preto môže líder tabuľky najvyššej domácej súťaže zabudnúť na podporu svojich priaznivcov v najbližších dvoch domácich zápasoch v Lige majstrov alebo v Európskej lige. Odohrá ich pred prázdnymi tribúnami.
Podľa UEFA fanúšikovia Steauy rozprestreli rasistický transparent počas decembrového stretnutia skupinovej fázy Európskej ligy proti Dynamu Kyjev. Rumunský tím prehral 0:2 a nepostúpil do šestnásťfinále. UEFA zohľadnila aj ďalšie priestupky a vymerala klubu pokutu 20-tisíc eur.

 

Predchádzajúci rasistický prejav priaznivcov v play-off Ligy majstrov proti Ludogorcu Razgrad vyšiel Steauu na 64 500 eur. Prvý incident tohto druhu sa odohral už v júlovej odvete 2. predkola Ligy majstrov, keď sa v Bukurešti predstavil nórsky Strömsgodset.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies