KHL: Slovan sa rozlúči so sezónou v osvedčenej zostave

NETKY.SK • 24 Február 2015, 12:42 • 2 min
KHL: Slovan sa rozlúči so sezónou v osvedčenej zostave

BRATISLAVA - Tréner hokejového Slovana Bratislava Petri Matikainen verí víťaznej zostave z nedeľňajšieho stretnutia proti SKA Petrohrad - tím vykorčuľuje na posledný zápas v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy 2014/2015 proti Jokeritu Helsinki v utorok od 19.00 h v rovnakom zložení.

slovakia

left justify in out

Do bránky sa opäť postaví Johan Backlund, ktorý kryl v nedeľu 35 striel hráčov SKA a stal sa domácou hviezdou súboja.

 

V obrane Slovana sa opäť bude striedať päť zadákov, vpredu sa bude snažiť desať útočníkov. Prvú formáciu vytvoria opäť Michal Sersen s Ivanom Barankom v obrane a pred nimi Ladislav Nagy so Slovincami Rokom Tičarom a Žigom Jegličom. Pozícia desiateho útočníka patrí opäť Máriovi Lunterovi. Informuje o tom web Slovana. 

 

Súboj s Jokeritom bude pravdepodobne nielen rozlúčkou Slovana so sezónou, ale aj s Kontinentálnou hokejovou ligou. Trojica hráčov Ladislav Nagy, Milan Bartovič a Michal Sersen podľa zdrojov denníka Plus jeden deň na minulotýždňovom stretnutí u prezidenta klubu Juraja Širokého dostala jasný odkaz: "Je koniec!" Zmeniť tento stav by mohol len nejaký mecenáš, ktorý by sa rozhodol investovať do Slovana. Podľa zdroja denníka Plus jeden deň z prostredia vedenia klubu zároveň Juraj Široký hráčom otvorene povedal, kedy dostanú dlžné peniaze. Decembrové výplaty by mali nabehnúť na ich účty do konca apríla a zvyšné na základe splátkových kalendárov. 

 

O odchode Slovana z KHL sa špekuluje už dlhšiu dobu. Dôvodom je najmä ekonomika, súťaž je nákladná, klub má finančné problémy, od KHL dostáva len minimálne prostriedky a je obmedzený marketingom, keď nemôže mať sponzora, ktorý je konkurentom partnera súťaže, aj keď ten ani nepôsobí na slovenskom trhu. Slovan vstúpil do KHL v ročníku 2012/2013, hneď v ňom postúpil jedinýkrát do play-off, v prvom kole prehral s Dinamom Moskva. V ďalších dvoch ročníkoch sa mu už nepodarilo zopakovať účasť vo vyraďovacej časti a v sezóne 2014/2015 skončí na poslednom 14. mieste Západnej konferencie. 

Vedenie klubu už v minulých týždňoch viackrát potvrdilo problémy, ale aj snahu zachrániť Kontinentálnu hokejovú ligu pre Bratislavu. Zároveň však začalo pracovať aj na ďalších alternatívach pre budúce sezóny. V hre je návrat Slovana do slovenskej Tipsport extraligy, prechod do českej najvyššej súťaže a spomína sa aj rakúska nadnárodná liga EBEL. 

 

Predpokladaná zostava Slovana na súboj s Jokeritom Helsinki: Backlund (Godla) - Sersen, Baranka, J. Brejčák, Barker, V. Mihálik - Jeglič, Tičar, L. Nagy - Bartovič, Murley, L. Hudáček - Netík, A. Šťastný, Dominik Rehák - M. Lunter 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies