Lajčák: S výnimkou Debaľceva sa prímerie dodržiava s odretými ušami

NETKY.SK • 18 Február 2015, 14:03 • 2 min
Lajčák: S výnimkou Debaľceva sa prímerie dodržiava s odretými ušami

BRATISLAVA – Prímerie dohodnuté minulý týždeň v Minsku sa s výnimkou Debaľceva s odretými ušami dodržiava, zdôraznil dnes pre médiá minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Som ustarostený tým, že boje v oblasti Debaľceva pokračujú a dochádza k stratám na ľudských životoch, dodal. Podľa šéfa slovenskej diplomacie sa to nesmie teraz zlomiť smerom k porušovaniu prímeria. Naopak, dohodnuté prímerie sa musí dodržiavať na celom území Ukrajiny. „Toto je zásadná vec, o ktorej sa musí rozhodnúť teraz,“ vyhlásil Lajčák. Podľa ministra nesmieme dovoliť, aby to erodovalo ako minské dohody zo septembra, ktoré boli na papieri v poriadku, ale nikdy sa nezačali plne implementovať. „Bolo by zlyhaním nás všetkých, ak by si pár dobrodruhov a banditov urobilo trhací kalendár z tohto dokumentu, ktorý je výsledkom veľmi serióznej práce,“ vyhlásil Lajčák.

 

Ministrovi zahraničných vecí veľmi prekáža, že separatisti neumožňujú prístup monitorovacej misie OBSE. To je vec, ktorú treba riešiť na najvyššej politickej úrovni a denno-denné telefonické rozhovory medzi účastníkmi minských rozhovorov smerujú práve k tomu, dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies