Dnes uplynulo 25 rokov od prvého ustanovujúceho snemu KDH

NETKY.SK • 17 Február 2015, 16:01 • 2 min
Dnes uplynulo 25 rokov od prvého ustanovujúceho snemu KDH

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) patrí medzi najstaršie subjekty na slovenskej politickej scéne, pričom dnes uplynulo 25 rokov od prvého ustanovujúceho snemu KDH v Nitre.

slovakia

left justify in out

Hnutie sa svojím pôsobením usiluje o uplatnenie kresťanských a konzervatívnych hodnôt v politickom živote spoločnosti, štátu a medzinárodného spoločenstva. Vznik hnutia iniciovali kresťanskí disidenti 30. novembra 1989 výzvou, pod ktorou boli podpísaní Ján Čarnogurský, Anton Selecký, spisovateľka Hana Ponická, Miroslav Tahy, Konštantín Viktorín, Ivan Čarnogurský a pesničkár Ivan Hoffman.

 

KDH malo v doterajšej histórii troch predsedov Jána Čarnogurského (1990-2000), Pavla Hrušovského(2000-2009) a úradujúceho predsedu Jána Figeľa (2009). "Je to jediná strana vybudovaná zdola. KDH je 25 rokov kontinuálne zastúpené na všetkých úrovniach slovenskej politiky," povedal dnes pre agentúru SITA predseda strany Ján Figeľ. KDH bolo podľa neho pri všetkých kľúčových rozhodnutiach slovenskej politiky počas uplynulých 25 rokov. Pripomenul víziu kresťanských demokratov o slovenskej hviezdičke v Európskej únii, ale aj dôležité ekonomické reformy. "Bol to boj o slobodu, demokraciu, sociálne a ľudské práva a právny štát," zhodnotil dvadsaťpäťročné pôsobenie Ján Figeľ. 

 

Predseda KDH Ján Figeľ je presvedčený, že KDH musí byť viac angažované a razantné v oblasti hospodárstva a zamestnanosti, v chlebovej agende. „Dnes je práca spolu s rodinou a spravodlivosťou dlhodobou programovou prioritou hnutia," potvrdil programové zameranie hnutia Ján Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies