Polícia nenašla výbušniny v podozrivom balíku pri kaviarni v Kodani

NETKY.SK • 17 Február 2015, 09:39 • 2 min
Polícia nenašla výbušniny v podozrivom balíku pri kaviarni v Kodani

KODAŇ - Dánska polícia nenašla žiadne výbušniny v podozrivom balíku, ktorý dnes objavili na mieste sobotňajšieho krvavého útoku na kaviareň Krudttönden v metropole Kodaň.

slovakia

left justify in out

Dánska polícia v odkaze na sociálnej sieti Twitter informovala, že odvolala dnešný bombový poplach v okolí kaviarne. Experti na zneškodňovanie bômb, vyslaní ku kodanskej kaviarni Krudttönden po preverení podozrivého balíka, oznámili, že nenašli žiadne výbušniny v kaviarni ani v jej okolí.
      

Podozrivého páchateľa dvoch víkendových útokov v Kodani zastrelilo v nedeľu zásahové policajné komando, ale mesto je odvtedy v stave vysokej pohotovosti a strážená je aj samotná kaviareň. 
      

Navyše, polícia v súvislosti v útokmi zatkla v pondelok dvoch ľudí a obvinila ich z napomáhania útočníkovi, ktorý cez víkend zaútočil okrem kaviarne Krudttönden aj na židovskú synagógu. Išlo o najhoršie teroristické útoky v Dánsku za 30 rokov, ktoré si vyžiadali dve obete a päť zranených.
      

Správy priniesli tlačové agentúry Reuters a DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies