Organizátor protestov Gorila a jeho Hnutie 300 chcú amnestiu pre ľudí, ktorí majú na krku exekúciu

NETKY.SK • 13 Február 2015, 15:16 • 2 min
Organizátor protestov Gorila a jeho Hnutie 300 chcú amnestiu pre ľudí, ktorí majú na krku exekúciu

BRATISLAVA – Hnutie 300, ktoré by sa tento rok malo zaregistrovať ako politická strana vydáva fiktívny denník „Zajtrajšie noviny“ v ktorom sa píše o tom, ako by to na Slovensku vyzeralo, keby sa prijali niektoré body ich politického programu.

slovakia

left justify in out

Okrem toho, že v prvom čísle kukláči zatkli Jaroslava Haščáka, Robert Fico čelil vyšetrovateľom a v druhom vydaní sa luxusná vila trestne stíhaného Pavla Pašku zmení na domov dôchodcov, navrhuje Hnutie 300 aj tzv. „úrokovú amnestiu“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ide o to, že občania, ktorí sú zaťažení exekúciami by v určitom období (v novinách píšu o 6-mesačnej lehote), mohli vyplatiť dlžnú sumu (istinu) a boli by oslobodení od poplatkov a úrokov, ktoré idú do vrecka exekútorov.

 

Na Slovensku prebieha momentálne 3 milióny exekúcií. Viac ako 40-tisíc sa týka dôchodcov. Veľmi častým javom je, že exekútori zhabú tým najchudobnejším celé majetky.

 

Podobnú „amnestiu“ vykonáva raz za čas aj Sociálna poisťovňa, ktorá po vyplatení dlhu, odpúšťa penále.

 

Stranu s názvom Hnutie 300 (300) zakladá Milan Krajniak s Petrom Pčolinským, ktorý sa podieľal na organizovaní občianskych protestov. Do nich sa pred voľbami v roku 2012 po zverejnení údajného tajného spisu Gorila zapojili tisícky ľudí po celom Slovensku. Milan Krajniak bol donedávna členom hnutia NOVA Daniela Lipšica. S Lipšicom úzko spolupracoval, hnutie NOVA mal aj finančne podporovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies